Musaca de vinete cu sos bechamel

de ela in Mancaruri cu carne, 20 Aug 2010 | 9421 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5vinete
  • 1ardei gras
  • 2cepe
  • 5rosii mari
  • 1legatura patrunjel
  • sare,piper,vegeta
  • 50gr cascaval ras
  • 50gr parmezan
  • 5linguri rase de faina
  • 3linguri rase de unt
  • 400ml lapte
  • 600gr carne tocata amestec
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de vinete cu sos bechamel:

Se curata vinetele de coaja si se taie felii subtiri,se sareaza si se aseaza pe un fund de lemn inclinat,ca sa se scurga de zeama.Se clatesc cu apa rece si se preseaza in palme pt a se scurge de apa.

Se curata ceapa,rosiile se decojesc si se pun in robotul de bucatarie,apoi se pun in putin ulei si se lasa la calit.Se adauga carnea tocata,sare si piper si se lasa la distuit inca 20-25minute.Se opreste focul,apoi se pune patrunjelul tocat in compozitie,se potriveste de gust cu sare si piper si putina vegeta daca mai este nevoie.

Separat,se topeste untul la foc mic,se adauga faina repede si se amesteca bine.Se stinge cu laptele,pus incet,sa nu se faca cocoloase si se amesteca continuu pana se face compozitia ca un sos.Se sareaza si se pipereaza dupa gust.

Se unge un vas termorezistent cu ulei si se tapeteaza cu pesmet,se pune un strat de vinete,unul de carne,apoi de sos,si din nou la fel,pana se termina ingredientele.Ultimul strat sa fie de sos.

Se da la cuptor 45 minute,apoi se scoate si se adauga cascavalul ras si parmezanul si se mai da la cuptor inca 15minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete cu sos bechamel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

ela 1

24.08.2010, 21:25

Diana,nu mai e.....

DIANA B 1

17.06.2013, 10:30

Buna , buna ... pacat c-ai uitat ardeiul

nilgun 1

17.06.2013, 10:36

yummy

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gratar de pui cu sos de ardei copti